KRONIKA. Eibarrek garaipenaren pultsua berreskuratu du Ipuruan (2-0)

Hiru puntuak etxean geratu dira Sergio Leonen eta Corpasen golei esker

Eibarrek garaipenaren pultsua berreskuratu du Ipuruan, Vila-real Bri 2-0 irabazita, Sergio Leonek lehen zatian eta Jose Corpasek penaltiz bigarrenean sartutako golei esker.
Taldeak partidaren agintea hartu du lehen zatian eta arriskuz iristen hasi da aurkariaren areara. Mario Sorianok 28. minutuan emandako eskuinkada batek eta Ager Aketxek area ertzetik emandako ezkerkada batek lehen gola suposatzeko zorian egon dira minutu bat geroago.
1-0ekoa 37. minutuan iritsi da. Matheusek baloia lapurtu du area barruan eta Sergio Leonek ezker hankarekin area txikiaren barrutik gola egin du.
Etxeberriaren taldeak 2-0ekoa bilatu du bigarren zatiaren hasieran eta gertu izan du 60. minutuan, Mario eta Tejeroren abagune bikoitzarekin, Jon Bautistak, Sergio Leonen ordez zelaian sartu berriak, egindako lapurreta eta banakako jokaldi baten ostean.
Vila-realen bigarren taldea Lucaren atea bilatzen saiatu da, baina Eibar sendo batekin egin du topo defentsan.
Epaia 73. minutuan iritsi da, Stoichkovi egindako penalti bati esker. Jose Corpasek zutoinera egokitutako eskuinkada zorrotz batekin sartu du baloia.
Garaipenak Ipuruako zaleei bere taldeak zelai propioan jarraian jasotako bi porroten ordaina eman die, eta Eibar buruz buruko postuetan mantentzeko balio izan du.