KRONIKA. Gehigarri denborak Eibar nagusi bat hil du (2-3)

Espanyolek 96. eta 99. minutuetan sartutako golek armaginek merezi izan zuten garaipena saihestu dute

Eibarrek 2-3 galdu du Espanyolen aurka, nahiz eta merezimendu guztiak egin dituen hiru puntuak lortzeko, baina aurkariaren golek 96. eta 99. minutuetan eragotzi dute armaginek 95. minutura arte ukitu duten garaipena.
Eibarren eszenaratzeak, asmo handiko joko bertikal eta konbinatiboarekin, lehen erdia argi eta garbi menderatzea ahalbidetu dio, baloiaren jabetza ehuneko 70 ingurukoa izanik.
Armaginen nagusitasunaren saria 39. minutuan iritsi da, Jon Bautistak Mario Sorianoren pasea jaso, bere markagailura murriztu eta ezkerkada zorrotz eta eskinatu batekin saskiratu duenean, Pachecoren irismenetik urrun.
Bigarren zatian Espanyol partidaren gidaritza hartzen saiatu da, baina Eibar kontrako atearen bila jarraitu du errenta handitzeko.
Stoichkov lortzear izan da 63. minutuan, baina bere jaurtiketak zutoina jo du. Bi minutu geroago Peru Nolaskoain izan da baloia zatituta jaso eta zutoina jo ostean atean sartu den eskuinekoa jaurtita.
Eibarrek kontrolpean zuen partida eta aldea handitzeko aukera izan du, baina ekintza bakan batean, epaileak penaltia adierazi du Espanyolen alde. Braithwaitek 77. minutuan sartu du.
Hortik 95. minutura, Eibarrek arazo handirik gabe eutsi ahal izan dio aurkariari. Bazirudien garaipenak ezin zuela ihes egin, baina 96. eta 99. minutuetan lortutako bi golek euren joko eta nagusitasunagatik merezi izan duten saria gabe utzi dituzte armaginak.
Datorren igandean Butarquen Leganes liderraren aurka jokatuko duen partidari aurre egiteko indarberritu beharra dago.