KRONIKA. Garaipen berria eta ate berria hutsean Ipuruan (1-0)

Armaginek igoera postuetatik gertu jarraitzen dute Cartagenarin irabazi ondoren

Eibarrek beste garaipen bat eta ate berri bat lortu ditu Ipuruan, Cartagenari 1-0 irabazita.
Stoichkovek 10. minutuan sartutako golak bere taldeari hiru puntuak emateko balio izan du, liga amaitzeko bi jardunalditara igoera zuzena lortzeko postuetatik gertu jarraitzen baitu.
Amorebietaren aurkako partidan bezala, Eibarrek berehala sartu du gola, orduko protagonista berberekin. Stoichkovek Arbillaren burukada bat korner baten ondoren errematatu du gol-ahoan. Hasiera batean gola baliorik gabe utzi dute, baina VARak balioa eman dio, areaz urrun zegoen defentsa batek armaginen golegilea gaitu duelako.
Joseba Etxeberriaren taldeak etengabe jotzen zuen hegaletan eta lerroen artean, eta Cartagenak kontraerasorako abiadura erabiliz nagusitasuna astintzen saiatzen bazen ere, etxekoak ziren arriskua sortzen zutenak.
Partida aldageletatik igaro aurretik bideratuta uzteko saiakerak egin diren arren, atsedenaldira 1-0ekoarekin iritsi da, eta tanto gehiago egin izanaren sentsazioarekin.
Bigarren zatian jokoaren nagusitasuna orekatu egin da eta Cartagenak denbora asko eman du Eibarren zelaian, baina ez du gol aukerarik sortu.
Emaitzak izan duen zalantzak urduritasuna eragin du partidaren azken txanpan armaginen zaleengan, eta azkenean garaipena taldearekin ospatu ahal izan dute.