KRONIKA: Eibarrek igoera zuzenean jarraitzen du (2-0)

Bautista eta Corpasen golek garaipena eman diote armaginei Alcorconen aurka

Jon Bautistaren gol berri batek, atsedenaldiaren atarian, eta Jose Corpasek penaltiz sartutako beste batek, 89. minutuan, garaipena eman diote Eibarri (2-0) Alcorconen aurka. Ondorioz, talde armaginak igoera zuzenean jarraitzen du liga amaitzeko sei jardunaldiren faltan.
Hasierako ordu laurdenean Alcorcon hobeto aritu da eta Lucaren area bilatu du, baina Eibarrek lehen abaguneak izan ditu 16. minutuan (Aketxeren gurutze-zulora egindako jaurtiketa bat aurkariaren defentsa batean eman ondoren) eta 17.ean (Tejerok eskuinetik egindako jaurtiketa bat, Mario Sorianok gola sartzetik gertu egon dena).
Lehen zatiko gainerakoa jokoaren nagusitasun armaginarena izan da (jabetzaren % 72), gol aukera argirik gabe. Atsedenaldira 0-0ekoarekin iritsiko zela zirudienean, bigarren minutuan iraunkortasunaren saria iritsi da.
Alvaro Tejerok falta bat atera du eskuinetik eta Jon Bautistak, graziaz gainezka jarraitzen duenak, buruz jo du sarera denboraldiko bere hamabosgarren gola lortzeko.
Bigarren zatian, Iago Lopez Alcorconeko jokalariak bigarren txartel horia ikusi du 54. minutuan.
Iribarren nagusitasuna areagotu egin da, eta Joseba Etxeberriaren taldeak hainbat arrisku-aukera sortu ditu, errenta handitzeko.
Alcorconek asko sakatu du azken minutuetan berdinketaren bila, baina ia ez du aukerarik izan eta 89.ean Corpasek sartutako golarekin iritsi da epaia, Konradi egindako penalti baten ondorioz.
Jokalariek eta zaleek Leganes liderrarengandik bi puntura mantentzen duen garaipen berri bat ospatu dute liga amaitzeko sei jardunaldiren faltan.