KRONIKA. Eibarrek Butarque gainditu du eta liderrarengandik puntu bakarrera geratu da (0-2)

Nolaskoainen eta Bautistaren golei esker, gainera, goal average-a irabazi dio Leganesi

Eibarrek Butarque gainditu du eta Leganes liderrarengandik puntu bakarrera dago, 0-2 irabazi baitio Peru Nolaskoain eta Jon Bautistaren golei esker.
Armaginek bat gutxiagorekin jokatu dute 60. minututik Juan Berrocali erakutsitako bi txartel horiengatik, eta horrek meritu handiagoa ematen dio Joseba Etxeberriaren taldearen garaipenari.
Eibarren eszenaratzea bikaina izan da eta horrek jokoa menderatzea eta aurkariaren areatik oso gertu egotea ahalbidetu dio.
Paradoxikoki, lehen aukera argia Leganesekoa izan da. 9. minutuan, Diego Garciak zutoinera bidali du baloia konbinazio baten ondorioz.
Geroxeago, 11.ean, armaginen lehen gola iritsi da Peru Nolaskoainek Matheusen zerbitzua sare barrura bidalita, korner baten sake motzaren ondoren.
Eibarrek aurrera jarraitu du eta 0-2koa sartu du 33. minutuan. Stoichkov banakako ekintza handi baten protagonista izan da, eta Jon Bautistak eskuinkada zorrotz batekin markatu du.
Bigarren zatian, Leganes arriskatzera behartuta zegoen eta horrek Eibarri kontraeraso arriskutsua egitea ahalbidetu dio.
Stoichkovek 51. eta 57. minutuetan eta Bautistak 59. minutuan neurketa erabakita uzteko abagune argiak izan dituzte, baina azken unean ez dute asmatu.
60.ean partida baldintzatu ahal izan duen jokaldi bat etorri da Juan Berrocalek bigarren txartel horia ikusi duenean, eta horrek bat gutxiagorekin utzi du Eibar ordu erdi falta zenean.
Leganes buru-belarri aritu da bere nagusitasun numerikoari etekina atera nahian, baina Eibar bikain batekin egin du topo, errentari eutsi eta hiru puntu oso garrantzitsu lortu baititu.