KRONIKA. Eibarrek bolada onari eutsi dio eta igoera zuzenean jarraitzen du (1-0)

Jon Bautistak lehen zatian sartutako golak garaipena eman die armaginei

Eibarrek 2024ko bolada positiboari eutsi dio eta hiru puntu gehiago lortu ditu Zaragozari 1-0 irabazita Jon Bautistak lehen zatian sartutako golari esker.
7. minutuan iritsi da partidako gol bakarra izango zena, Jon Bautistaren burukada zehatz batekin, Tejeroren pasea eskuinetik hartuta. Jokaldia Matheusen gidaritza distiratsuarekin eta Aketxek Tejeroren posizio aurreraturantz egindako luzapenarekin sortu zen.
Golak on egin dio Eibarri, argi eta garbi menderatzera eta arriskua sortzera igaro baita. 13. minutuan, Mario Soriano errenta handitzetik gertu egon da, area barrutik egindako ezkerkada bati esker. Are argiagoa izan da Bautistaren abagunea 28. minutuan, area txikiaren barruan zuloa egin baitu, baina Zaragozaren atezainak desbideratu du errematea.
Eibarrek erasoko ekintza onak egiten zituen eta bere abantaila handitzetik gertu zegoen. Zelai erdian eta hegaletatik armaginen jokoa neutralizatzeko gai ez zen Zaragoza. Hala ere, markagailuan ez da aldaketa gehiagorik izan eta atsedenaldira 1-0ekoarekin iritsi dira.
Intentsitatea eta emozioa areagotu egin dira bigarren zatian. Zaragozak aurrerapausoa eman du berdinketaren bila eta Eibar bigarren gola lortzen saiatu da.
Zalantza amaierara arte mantendu da, baina Eibarrek bere abantailari eutsi dio eta igoera zuzenean mantentzen duten hiru puntu garrantzitsu lortu ditu.