KRONIKA. Athleticen kalitatezko bi dirdirek kanporaketa erabaki dute lehen zatian (0-3)

Kalitatezko bi dirdirak eta zorte txarreko jokaldi batek erabakita utzi dute atsedenaldia baino lehen Errege Kopako final-hamaseirenetako kanporaketa. Eibarrek porrota jaso du Athleticen aurka (0-3) Ipuruan, eta 7.499 ikusle bertaratu dira.
Lehen zatia markagailuak erakusten zuena baino askoz parekatuagoa izan da, nagusitasunari eta jokoari dagokienez, baina bilbotarren eraso eraginkortasuna erabakigarria izan da, hiru hurbilketa arriskutsuetan gola sartu baitute.
Partidako lehen aukera argia armaginena izan da. 10. minutuan, Jon Bautistak bizkarra irabazi dio bisitarien defentsari, pase sakon baten ostean, baina Agirrezabalaren aurka buruz burukoan egindako jaurtiketa kornerrera bidali du azken unean Athleticeko atezainak.
17. minutuan 0-1ekoa iritsi da Nico Williamsen bakarkako ekintza batean, eta Villalibrek gola sartu du. 33.ean, Muniainek Williamsen pasea jaso eta ezkerkada bat sartu du. 40. minutuan, Villalibrek arriskurik gabe egindako jaurtiketa batek errebotea eman dio Eibarreko defentsa bati, eta Yoelen atean sartu da. 0-3koarekin iritsi zen atsedenaldira, zelaian ikusitakoarentzat gehiegizko emaitza.
Bigarren zatian, Mario Sorianoren eta Stoichkoven sarrerak Eibarren erasoa bizkortu du. 61. minutuan, Stoichkov gola sartzeko zorian egon da, gora joan zaion ezkerkada batekin.
Azken minutuetan jokoaren intentsitateak galdu du eta partida atsedenaldira iritsi den emaitza berarekin amaitu da.