Lehen Emakumezkoen Taldea

Joko onak puntuak eman gabe jarraitzen du

Taldea punturik gabe bueltatzen da Mediterraneotik, gureak behetik gora joan diren partida batean, jokora egokitzen jakinda.

Partida gogor hasi da gure armaginentzat, eta gogor defendatu behar izan dute lehen minutuetan. Etxeko taldea indartsu hasi da, eta lehen 10 minutuetan hiru aukera izan ditu. Ondorioz, gure taldeak ahalik eta gehien estutu behar izan dira defentsan. Lehen zatiaren erdia urratuz, Amaia Peñaren geldialdi batek etxekoek markagailuan aurrea hartzea eragotzi du. Minutuek aurrera egin ahala jokoa berdinduz joan da, gureak jabetzaren jokoan sartuz. Lehen ordu erdia bete gabe zegoela iritsi da armaginen lehen aukera, aterik aurkitu gabe. Eibarkoen artean argiena 37. minutuan iritsi da, Kundananjik area barruan baloi bat jarrita, baina ez du errematatzailerik aurkitu. Jokoa berdintzea lortu ondoren, atsedenaldian 0-0ko emaitza ikus zitekeen markagailuan.

Bigarren zatian, lehen zatiko azken minutuetan erakutsitako hobekuntza konfirmatu da. Gure taldeak jokoaren kontrola izan du bigarren zatiaren zati handi batean, aukerak eta arriskua sortuz aurkariaren arean. 64. minutuan, Kundananji markagailua irekitzeko zorian izan da. Une horretatik aurrera aukerak errepikatu egin dira, arriskua sortuz, baina nahi zen gola lortu gabe. 83. Minutuan etxekoek aurreratzea lortu dute, eta luzapenean behin-betiko 2-0a ezarriz.

Aurreko partidetan lortutako sentsazio onak baieztatzen dituen partida. Zalantzarik gabe lehenago edo beranduago joko hobetze honek puntuak emango ditu. Beheko postuekiko 5 puntuko abantaila izaten jarraitzen dugu.