EU
Kluba

GOL-FESTAK (XXVI). Liga finala Ipuruan gol jaialdiarekin

6-0 irabazi zuen Mirandesen aurka 1966ko apirilaren 17an

Hirugarren Mailako 1965-1966 ligari amaiera emateko Eibarrek 6-0 jipoitu zuen Mirandes azken jardunaldian, Bigarren Mailara igotzeko promozioan parte hartuko zuela ziurtatuz.
1966ko apirilaren 17an Ipuruan jokatutako partida garrantzitsua izan zen bi taldeentzat, biek ala biek gutxienez puntu bat behar baitzuten euren helburuak lortzeko: igoera mailaz igotzea armaginen kasuan eta Burgoseko taldearen maila ez galtzea.
Azkenean, Eibarrek igoera promozioa jokatu zuen, baina ez zuen helburua lortu, eta mirandarra erregional mailara jaitsi zen (denboraldi bakarra eman zuen bertan) Andoaingo Euskaldunarekin berdinduta geratuz. Ipuruak sarrera bikaina izan zuen Mirandatik etorritako zale askorekin.

Bisitariak markagailuan aurretik jartzeko zorian egon ziren, baina 17 minutura Duñabeitiak kontraeraso baten ondoren area kanpotik jaurtiketa gogorra egin zuen. 42 minutuan, Cenitagoyak zentratu zuen Okarizek bigarrena boleaz markatzeko.
Bigarren zatian, armaginen nagusitasuna nabarmena izan zen eta Aranegik eta Lozanok zelai erdia erabat menderatu zuten. Hala ere, Burgoseko taldeak ez zuen amore eman kontra eraso arriskutsuak eginez.
Zazpi minutura, Patxi Araneguiren pase luze bat Juan Vergara "Camiñok" errematatu zuen 3-0ekoa sartzeko, eta hiru minutu geroago Jose Luis Ocariz urretxuarrak laugarrena sartu zuen. 27 minutura, Cenitagoyak eskuetatik ihes egin zion Beltran atezainari 5-0erako eta bi minutu geroago Ocarizen jokaldi bikaina Cenitagoyak errematatu zuen markagailua ixteko.
Eibarren hamaikakoa: Murguiondo, Arguiñano, Muñoa, Castillo "Chichia", Aranegui, Lozano, Cenitagoya, Baqué, Juan Vergara "Camiño", Duñabeitia eta Ocáriz.

Juan Vergara "Camiño" aurrelari eibartarra etorkizun handiko futbolaria izan zen haurtzarotik eta ondoren Eibar Urko eta Gipuzkoako selekzioarekin. Bereziki bere potentzia fisikoagatik eta bere aireko joko indartsuagatik nabarmentzen zen, Eibarren 1964 eta 1967 artean arituz.
Ondoren, eskubaloiko Juventud Deportiva Arrateko presidentea izan zen 1974 eta 1978 artean, urte horretan Iñaki Bolinagak ordezkatu zuelarik. Eskubaloi eta futbol jokalarien ordezkari ere izan zen, hainbat talderen fitxaketa eragiketetan parte hartuz, hauetara, hainbat herrialdetako jokalariak iristea erraztu zuelarik, bereziki Europa Ekialdekoak eta Hego Amerikakoak.
Erreportaje honetan agertzen diren datuak Jesus Gutierrez Eibarko SD Eibar Fundazioaren Patronatuko kideak eman ditu.