Kluba

Gol-festak (XXIII). Denboraldi oparoa ate aurrean

Eibarrek 10-0 irabazi zion Tolosari 1964ko apirilaren 19an, Alfontsoren 4 golekin

1964ko apirilaren 19an Eibarrek Tolosari irabazi zion 10-0, Alfonso aurrelari armaginaren 4 golekin. Denboraldi hartan lortutako azken gol-zaparrada izan zen, oparoa izan zen denboraldi bateko azkena, bost gol-festa azpimarragarri izan baitziren.

63-64 denboraldiko Hirugarren Mailako azken aurreko jardunaldia izan zen. Eibar izan zen maila nazional guztietako golegile onena, 29 partidatan 91 gol alde egin eta 27 jaso zituen.

Hala ere, erregistro hauek ez zuten titulua lortzeko balio izan, ezta Bigarren Mailara igotzeko ere. Eibarrek lider gisa ekin zion azken jardunaldiari, Real Unionekiko puntu bateko aldearekin, baina armaginen porrotak eta irundarren garaipenak sailkapena irauli zuten.

Tolosaren, aldiz, liga azkenaurreko postuan amaitu zuen eta erregional mailara jaitsi zen. Neurketa zale ugariren aurrean eta baldintza ezin hobeko zelai batean jokatu zen.

Golak: 1-0ekoa Carmelo Basaras eibartarrak sartu zuen 5 minuturen buruan, bi aurkari gainditu eta Aizpurua gainditu ondoren. Handik gutxira, Garateren pasea eta Alfontsok 2-0ekoa sartu zuen. Hirugarrena ere Alfontsok berak sartu zuen. Atsedenaldia baino pixka bat lehenago, , eta Jorge Icetak laugarrena egin zuen.

Bigarren zatian, Alfontsok 5-0ekoa sartu zuen (donostiarraren hirugarren gola). Ondoren, Baquek 6-0ekoa Barasen pasea baliatuta. 71 minuturen buruan, Garatek zazpigarrena. 8-0koa Alfontsok egin zuen buruz. Kalitate handieneko gola "Chichia" k sartu zuen, 9-0ekoa. Markagailua Icetaren jokaldi batekin itxi zen.

Alfonso Pérez Brisimiri Donostian jaio zen 1940an eta Sanse, Reala, Kordoba, Hercules eta Jérez taldeetan egin zuen bere ibilbidea, Lehenengo eta Bigarren mailen artean jokatu zuen, 63-64 denboraldian izan ezik. Hartan 3. mailan jokatu zuen Eibarrekin, Realak utzita. Alfonso 2021ean hil da.

Liga amaitzean, Hirugarren Mailako taldeen goleatzaile nagusia Garate izan zen. 28 gol eskuratu zituen 30 partidatan. Hurrengoak, Alfonso eta Basaras izan ziren 13 golekin. Ramon Murguiondo izan zen gol gutxien jaso zituen atezaina, 16 gol jaso zituen 20 partidatan.

- Eibarren hamaikakoa Tolosaren aurka honakoa izan zen: Murguiondo, Lozano, Muñoa, Castillo (Chichia), Aranegui, Isasa, Basaras, Baqué, Gárate, Alfonso eta Iceta. Atsedenaldian Ramon Murguiondo Legazpiako atezaina aulkian geratu zen min hartuta. "Musillo" Esnaola elgoibartarrak ordezkatu zuen.

Prentsak Tolosaren defentsaren ahultasuna azpimarratu zuen, Aizpurua atezaina zeharo babesik gabe utzi baitzuen. Hurrengo denboraldirako Indauchuk fitxatu zuen Aizpurua, Bigarren Mailan aritzeko.

Ipuruako markagailua ekialdearen eta hegoaldearen arteko lotunearen sarrerako atearen gainean zegoen. Xafla metalikoz osatua zegoen, taldeen izenekin eta zenbaki jokoekin, golak adierazten joateko. Markagailuaren arduraduna emaitzen arabera plaka metalikoak aldatuz zihoan.

Erreportaje honetan agertzen diren datuak SD Eibar Fundazioaren Patronatuko kide Jesus Gutierrez historialari eibartarrak eman ditu.

Argazki-oinak:

- Eibarren hamaikakoa.

- Ipuruako markagailua egun horretan 10-0ekoarekin eta Lehen Mailako gainerako markagailuekin.

- Aizpuruaren geldiketa ederra Alfontsoren aurrean.