Futbol egokituaren festa Ipuruan

Anexoak asteburu honetan 7 PC Futbol Ligako 4. eta 5. jardunaldiak hartu ditu

Ipuruako Anexoa futbol egokituaren festa baten eszenatoki izan da asteburu honetan, SD Eibar Fundazioak eta FEDPCk antolatuta, 7 PC Futbol Ligako 4. eta 5. jardunaldiak jokatuta.
Liga honetan parte hartu duten zazpi taldeek bat egin dute ospakizunarekin eta futbolaz eta zelaian eta harmailetan bizi izan den giroaz gozatu dute.
SD Eibar Fundazioaren taldeak garaipen bat eta berdinketa bat lortu ditu jokatu dituen neurketetan.
Atzoko jardunaldian, armaginek 10-1 irabazi zioten Extremadurako Federazioko taldeari (FEXDPC), Josue Almeida (4), Sergio Rueda (2), Hector Gadea, Javier Lopez, Ibai Goikoetxea eta David Gamizen golekin.
Askoz ere parekatuagoa eta zirraragarriagoa izan da Fundación Segunda Parteren aurkako partida, 2-2koarekin bukatu dena. Madrildarrak aldeko 1-0ekoarekin iritsi dira atsedenaldira. Bigarrenean, Eibar irauli egin da eta abagune argiak izan ditu, hala nola zutoinera egindako bi jaurtiketa eta aurkariaren atezainak gelditutako penalti bat.
Hala ere, Bigarren Zatia Fundazioko taldea izan da kontraeraso bat baliatu duena 2-0ekoa sartzeko, amaierarako minutu gutxi falta zirenean. Denbora gehigarrian, erabakita zirudien partida batekin, Eibarrek  bi golak egin ditu, biak Victor Varearen eskutik, areaz kanpotik zuzenean egindako falta jaurtiketa batekin eta penalti batekin.
Bi taldeak sailkapenaren buruan daude 10 punturekin eta bi jardunaldiren faltan porrota ezagutu gabe eta titulurako play-offetarako sailkatuta daude.
Asteburuko unerik zirraragarrienetako bat partida honen aurretik iritsi da, 2023an Futbol 7 PC ligako txapeldun izendatu ziren Eibarreko jokalariei senideek eta zaleek eskainitako omenaldiarekin.
Ipuruak futbol inklusiboko bi jardunaldi bizi izan ditu, eta kiroltasuna, emozioa eta lagunartea izan dira protagonista nagusiak.