KRONIKA. Eibarrek ez du fedea galdu eta Levanteren hasierako golari buelta eman dio (3-1)

Corpas, Stoichkov eta Bautistaren tantoek garaipena eman diete armaginei

Eibarrek 0-1eko zoritxarra gainditu du eta Levanteri 3-1 irabazteko fede eta gol gaitasuna erakutsi du, Corpas (penaltia), Stoichkov eta Bautistaren golekin.
Armaginak kementsu zelairatu dira eta lehen minutuan gola sartzeko zorian egon dira Sergio Alvarezek eta Stoichkovek egindako aukera bikoitzari esker.
Eibar nagusi zen eta aurkariaren areara hurbildu zen golaren bila. 20. minuturako, etxekoek sei korner atera zituzten. Etxekoen kornerrak 9 izan dira lehen zatian.
Zoritxarra 32. minutuan iritsi da, baloia ematean egindako akats batek Dani Gomez bakarrik utzi duenean Lucaren aurrean, eta gainditu egin du.
Alex Vallek eskuarekin egindako penalti bat gol bihurtu du Jose Corpasek eskuinarekin, atezaina engainatuz, markagailua orekatzeko. Golak eskaintza berezia izan du golegilearen aitatasunagatik.
Etxeberriaren taldeak inertzia nagusiarekin jarraitu du bigarren zatiaren hasieran eta horren ondorioz 2-1ekoa iritsi da 53. minutuan. Stoichkovek Cristianen banda-ekintza on bat amaitu du, eskuadraren burukada gogor eta zehatz batekin.
Golak on egin dio Eibarri, jokoaren jaun eta jabe baitzen eta arriskuz erasotzen baitzuen, galeraren ostean izandako susperraldi ugariei esker.
73. minutuan iritsi da epaia 3-1ekoarekin. Stoichkovek akats bat aprobetxatu du atezainaren aurrean jarri eta Jon Bautistari pasea eman dio gola sartzeko ezkerkada batekin.
Eibarrek ez du norgehiagokako agintea utzi eta golen bat gehiago sartzeko aukera izan du. Garaipena jokalarien eta Ipuruako zaleen artean ospatu da.